2021-05-26 10:47:04

Mali učitelji

Približavamo se kraju školske godine i sve je teže motivirati učenike za učenje, pisanje zadaće i aktivnosti na satu. Kako bi se povećala motivacija učenika, važno je da se prilagodi ono što se uči interesima učenika te uvoditi novosti i raznolikost u nastavi.

Zato sam učenike 4.a aktivno  uključila u rad prirode i društva te su predavači, za  nastavnu cjelinu Živa priroda , bili učenici. Tako im se pružila prilika da se okušaju u novoj situaciji, istaknu svoje posebnosti i kao odrasli rješavaju neke situacije iz svakodnevnog školskog života. Sami su  istraživali i slagali didaktički materijal (prezentacije, kvizove, kviz pitanja, radne listiće ) želeći da budu što raznolikiji mali učitelji.

I u tome su uspjeli. Mogla sam primijetiti da znaju redoslijed rada svoje učiteljice u obradi novog sadržaja, a da se svi trude da što točnije riješe postavljene zadatke jer ih je zadao njihov prijatelj. Mali učitelji su bili Adam, Tin, Petra, Zara, Anja, Ana i Nikola . Tko zna, možda će netko od njih zaista i postati učitelj.

Fotogalerija: Mali učitelji

 

                                                           učiteljica Dragica Pospiš


Osnovna škola Side Košutić Radoboj